- Autor: MagdaStep
- Doba přípravy (min.): 135
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 7 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 300 |
Droždí | 42 |
Máslo čerstvé | 30 |
Žloutek | 20 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Dochucovadla:
sůl, hrubozrnná sůl, celý kmín - pozn.: doba přípravy: 90 min. hnětení a první kynutí těsta, 30 min. druhé kynutí upletených houstiček, 15 min. pečení
Energetická hodnota celkem: 9620 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 397,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 641 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mouku dáme do stroje na pečení chleba, smícháme se solí, přilijeme rozpuštené máslo, přidáme kvásek. Vše necháme programem na hnětení a kynutí prohníst a vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů, pak každý na další 3 díly. Z každých 3 dílů upleteme houstičku - necháme zase kynout - 20-30 min. pak natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme 15 min. ve stroubě na 200 st. C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.